Sportclub Gemeente Grave 2021!

Shaolin Kempo Grave is voor de 2e keer sportclub van Gemeente Grave geworden.

Een prachtig resultaat in deze tijd met Corona. Het ledenaantal is nagenoeg gelijk gebleven waar andere sportclubs met grote opzeggingen te maken hebben gehad. We zijn in de Corona-tijd naar buiten gegaan om op een of andere manier toch in beweging te blijven. Dit was niet altijd even makkelijk (kuilen in de grond e.d.), maar we bleven er plezier in houden. Daarnaast is contact houden met de leden heel belangrijk geweest. De leden zagen ook dat we er alles aan deden om toch zo goed mogelijk door te kunnen gaan. Dank voor het stemmen!

Uitreiken diploma’s geel en blauw

Diploma’s examens Kempo van 10 december 2020 uitgereikt

Afgelopen donderdag 20-05 zijn de diploma’s uitgereikt aan de oudere kempoka’s die 10 december 2020 hun examen hadden gedaan. Normaal wordt dit nog tijdens de les gedaan, maar omdat bij de junioren ook al examens waren geweest was het behoorlijk uitgelopen. Toen wisten we nog niet dat we voorlopig niet terug de zaal in konden. Hadden dat voor deze groep de week erop willen doen. Omdat we eindelijk weer de zaal in konden – na maanden van buiten trainen – konden we de uitgifte van de dipoma’s en banden weer organiseren.

Voor de gele band waren Tom Koning en Sil Mous opgegaan. De eerste band na wit waarmee je begint. Het zag er goed uit. Waren wat kleine schoonheidsfoutjes, maar dat mag ook nog wel bij de gele band. Voor Siyan Gubbels, Rik van Dijk en Steven Harting was het een nieuwe mijlpaal die ze behaald hadden met de blauwe band. Onze insteek is dat je alleen op examen kunt indien je er ook echt klaar voor bent. Anders dan sommige andere scholen, waar ze 1 keer per half jaar op mogen, geven we als leraar aan of je op mag. Deze 3 waren er klaar voor en hadden een goede presentatie neergezet. Het was voor de examen-commissie best lastig, want Siyan deed als junior mee aan dit examen en dat was best uitzonderlijk. Meestal zitten ze dan al bij de senioren als ze op gaan voor de blauwe band. Dus hoe beoordeel je dan de kandidaat. Als junior of toch als senior. Je moet namelijk best veel dingen weten en goed kunnen uitvoeren. Ze kunnen met recht zeggen dat ze de band verdiend hebben en niet gekregen. Ze kennen niet alleen de stof, maar weten het ook uit te leggen en toe te passen.
Een beter compliment kun je niet krijgen.

Sifu René Hegeraat 3e Dan Shaolin Kempo Hsinshih

Binnenkort weer in de zaal trainen!

Gezien de laatste positieve ontwikkelingen aangaande Covid gaan we binnenkort weer trainen in het Dorpshuus in Escharen.

Het zal volgens de NOC/NSF richtlijnen zijn, dus nog niet in de oude vorm, maar het is een begin naar weer een normale training in de zaal.

Nieuwe (buiten) trainingsplek.

I.v.m. de kuilen bij de locatie in de wijk de Mars zijn we gaan uitwijken naar een andere plek.
Bij de Verrekijker, waar we ook wel eens trainen indien we niet terecht konden in het Dorpshuus.
We hebben afgelopen donderdag op camperplaats Mariëndaal getraind.
Nu kunnen we ook trainen wanneer het net droog is.
Dat was op het grasveld toch wel gevaarlijk.
Veel te grote kans op glijpartijen.
Natuurlijk zijn we getraind op valbreken, maar toch.

 

Eindelijk weer sporten!

Buiten trainen

Tai-So olv Sifu Remco Mulder

Gisteren 1 april konden we eindelijk weer aan de slag. De zomertijd en verlenging van lockdown tijd heeft ervoor gezorgd dat we weer aan de slag konden. De eerste stap naar weer normaal sporten.

 


Natuurlijk is op een grasveld trainen wel wat anders, maar beter dit dan niks.
Laten we hopen dat we snel weer de zaal in kunnen om de ‘normale’ training weer op te pakken.

Sifu René Hegeraat 3e DAN Shaolin Kempo Hsinshih

Examens 10 december junioren en senioren

Net voor de lockdown waren we nog in de gelegenheid om examens af te nemen. Bij de junioren konden we dit op de normale manier doen incl. sparren. Daarbij zijn er een aantal voor de gele, een aantal voor de oranje band en 3 voor de slip opgegaan. De examencommissie (o.l.v. Sifu Remco Mulder) had dit goed ingeschat waardoor allen geslaagd zijn waarvoor ze op gingen.

Bij de senioren hebben we dit ‘droog” op minimaal 1,5 meter afstand moeten doen. Niet sparren en kumite’s met tegenstanders op afstand. Gelukkig waren de kempoka’s al langer hiermee bezig geweest, dus we hadden dit eerder al goed gezien. We vonden dat het voor de ontwikkeling beter was om dit toch door te zetten. Bij de senioren gingen Tom en Sil op voor geel en Rik en Siyan voor blauw. Dit zag er allemaal goed uit, zodat ook zij geslaagd waren. De examencommissie (o.l.v. Sifu René Hegeraat) was zeer tevreden.
Hopen dat we na 19 januari weer snel op een normale manier kunnen sporten, want sparren hoort echt bij onze stijl!

 

Geslaagde gele band examen

Afgelopen donderdag 10 september had Lisa Schmitz (10 jaar) haar eerste examen. Ze had tijdens de Coronatijd buiten doorgetraind en was inmiddels zover dat we vrij snel na de zomerstop het examen konden afnemen. Sifu Mulder (tevens voorzitter van de examencommissie) vuurde de ene naar de andere theorievraag op haar af en Lisa wist ze goed te beantwoorden. Dit terwijl het geen exameneis is voor de junioren. Je kunt er wel pluspunten mee verdienen mocht je op andere vlakken het minder doen, maar dit was hier helemaal niet nodig. De technieken voerde ze netjes uit en tijdens het sparren moest ze soms tegen jongens die een kop groter waren. Soms kreeg ze wel eens een tik, maar dat weerhield haar niet om ook bij de andere te scoren.

De gehele examencommissie (naast Sifu Mulder) Sifu Hegeraat en Sempai W. van Summeren was zeer tevreden over het behaalde resultaat. Op naar oranje! 

 

   

Sportschool weer open

Vanaf 24 augustus is de zaal weer open om binnen te trainen. Na de Corona en verbouwing zijn we blij weer in de zaal te kunnen trainen. We hebben er zin in. Lijkt het je ook wat? Je mag gratis 2 keer meetrainen op donderdag.

Na de les horen we dan graag of je ermee door wilt gaan.

 

BBQ en zomervakantie

Zoals gewoonlijk sluiten we het seizoen af met een BBQ voor de senioren. Deze was goed bezocht en het was weer voortreffelijk geregeld door Geert en Rozalien.

Na de zomerstop gaan we op 24 augustus weer beginnen in de zaal.
Als het goed is zijn dan alle verbouwwerkzaamheden voorbij en kunnen we weer als vanouds trainen in de zaal in het Dorpshuus.

We hebben er (nu al) zin in om weer normaal te trainen in de zaal.
Iedereen een fijne vakantie, rust goed uit en let op elkaar!

Ush! Sifu’s René Hegeraat en Remco Mulder