Vakantiestop

De laatste les was alweer op donderdag 13 juli en we gaan weer starten op 31 augustus.
Indien je nieuwsgierig bent naar wat wij zoal doen kom dan gratis 2 proeflessen meedraaien. Als je dat wil laat het dan even weten via de mail zodat we je dan welkom kunnen heten. Voor die les hoef je alleen makkelijk zittende kleren aan te hebben.

Zomaar een training

Een verslag van een training bij de senioren op donderdagavond.
De les start met het warmdraaien van de spieren waarna we gaan sparren. Dit is een ‘gevecht’ op basis van semi-contact. Je mag elkaar wel raken, maar niet door slaan. Hier gaan we allemaal met respect mee om. We willen tenslotte de week erop weer kunnen trainen. Na het sparren zorgen we dat de beenspieren goed opgerekt worden, zodat je lenig blijft en je de technieken goed kunt uitvoeren. De rest van de spieren komen met de Tai-So aan de beurt. Die wordt deze keer verzorgt door onze Sempai (assistent leraar).

Na het eerste gedeelte volgt een specifiek onderdeel en dit keer is dat voor de wat langer trainende kempoka’s de stof voor de band. De Sifu (leraar) gaat met vrij nieuwe senioren aan de slag met klemmen zetten en hoe je eruit kunt geraken.
Al met al weer een leerzame les en de twee uren waren zo weer om.

Lijkt het je wat, meld je dan aan via de site. Je mag 2 keer gratis meetrainen.
Overigens, deze groep heet senioren, maar is vanaf ongeveer 15 jaar.

 

 

Black Belt Deal!

Een mooie deal aan het eind van het jaar!
Tot aan het eind van dit jaar 2022 heb je de mogelijkheid om je aan te melden voor de Black Belt Deal. Wat houdt die dan in?
Als je je via info@shaolinkempograve.nl hebt aangemeld voor de actie dan mag je meteen meetrainen met de senioren (vanaf 16 jaar). Je betaalt voor de contributie alleen het eerste kwartaal van 2023, maar mag tot eind Juni 2023 meetrainen.

Voor de duidelijkheid: de actie geld alleen voor de senioren, bij de junioren zitten we al vol.

 

Examen 6e Kyu (oranje band) 07-07-2022

Vanavond waren er drie kandidaten (Tom Koning, Sil Mous en Koen Hermanussen) bij de senioren die er klaar voor waren om op te gaan voor hun oranje band. Na de groet werd er begonnen met het toetsen van de benamingen. Alle instructies worden namelijk gegeven met de Japanse benamingen. Vervolgens werd er gevraagd een aantal technieken voor te doen.

Aansluitend werd gekeken naar de verschillende patronen die de kempoka’s voor hun band dienen te kennen. Dit zijn tactische lopen tegen 1 of meerder tegenstanders en driehoekspel (hoe stap je uit en kom je terug met een aanval). Daarna kwamen de kumite’s aan de beurt. Een opeenvolging van vaste bepaalde technieken met een aanvaller en verdediger.

Als laatste kwamen de Sao-Fot (handspellen) aan de orde. 1. hoe stop je een aanval, 2. hoe breng je de tegenstander uit balans en 3. hoe schakel je de persoon uit. De kandidaten moeten hier zelf 5 vormen voor bedenken en uitwerken. 

De sparring is ook een belangrijk onderdeel waarbij we (in dit geval) gekozen hadden voor 3 vrije partijen waarbij je allebei mag aanvallen. 1 partij waarbij de examenkandidaat alleen mag verdedigen en 1 partij waarbij die 2 tegenstanders heeft. Dit alles gebeurd op semi-contact basis. Je mag elkaar raken, maar niet doorslaan. De stoot/trap moet een terugtrekkende beweging hebben.

Dit alles was tot tevredenheid van de examencommisie (Sifu Remco Mulder, Sempai’s Willem en Bas van  Summeren) o.l.v. voorzitter Sifu René Hegeraat naar tevredenheid uitgevoerd.

 

De oranje band met diploma kon uitgereikt worden aan Tom, Sil en Koen.
Gefeliciteerd met dit behaalde resultaat!

 

Ervaring van een paar leden over de kempo.

Waarom ik bij de senioren(vanaf 15 jaar) train.
Kempo is persoonlijk voor mij altijd een vorm van ontspanning geweest waarin je op je eigen tempo jezelf kan ontwikkelen. Kempo bij de senioren is een prettige volwassen omgeving waarin je jezelf kan trainen en verbeteren.

Door het verschil van niveau en stijl in de groep kan je je ophalen aan je mede sportgenoten waardoor het altijd uitdagend blijft. Bij de senioren trainen daagt mij goed lichamelijk uit waardoor wekelijks iedere training zijn doel bereikt. 

Ik ben begonnen met Kempo toen ik 8 jaar oud was en ik doe dit nu al 13 jaar. Ik ben begonnen om meer zelfvertrouwen te krijgen en het heeft me in de loop der jaren zeker geholpen om dit te verbeteren. Het is ook een goede manier om met stress om te gaan en je doet even wat anders dan studeren of werken.
Als vechtsport kent het ook verschillende onderdelen, zoals het trainen op techniek, voor de volgende band of voor een wedstrijd.
Trainingen zijn daardoor gevarieerd en het blijft daardoor ook leuk om te doen.

Nieuwsgierig, kom gerust vrijblijvend eens kijken in het Dorpshuus of nog beter train gratis een paar keer mee. 

Sportclub Gemeente Grave 2021!

Shaolin Kempo Grave is voor de 2e keer sportclub van Gemeente Grave geworden.

Een prachtig resultaat in deze tijd met Corona. Het ledenaantal is nagenoeg gelijk gebleven waar andere sportclubs met grote opzeggingen te maken hebben gehad. We zijn in de Corona-tijd naar buiten gegaan om op een of andere manier toch in beweging te blijven. Dit was niet altijd even makkelijk (kuilen in de grond e.d.), maar we bleven er plezier in houden. Daarnaast is contact houden met de leden heel belangrijk geweest. De leden zagen ook dat we er alles aan deden om toch zo goed mogelijk door te kunnen gaan. Dank voor het stemmen!

Uitreiken diploma’s geel en blauw

Diploma’s examens Kempo van 10 december 2020 uitgereikt

Afgelopen donderdag 20-05 zijn de diploma’s uitgereikt aan de oudere kempoka’s die 10 december 2020 hun examen hadden gedaan. Normaal wordt dit nog tijdens de les gedaan, maar omdat bij de junioren ook al examens waren geweest was het behoorlijk uitgelopen. Toen wisten we nog niet dat we voorlopig niet terug de zaal in konden. Hadden dat voor deze groep de week erop willen doen. Omdat we eindelijk weer de zaal in konden – na maanden van buiten trainen – konden we de uitgifte van de dipoma’s en banden weer organiseren.

Voor de gele band waren Tom Koning en Sil Mous opgegaan. De eerste band na wit waarmee je begint. Het zag er goed uit. Waren wat kleine schoonheidsfoutjes, maar dat mag ook nog wel bij de gele band. Voor Siyan Gubbels, Rik van Dijk en Steven Harting was het een nieuwe mijlpaal die ze behaald hadden met de blauwe band. Onze insteek is dat je alleen op examen kunt indien je er ook echt klaar voor bent. Anders dan sommige andere scholen, waar ze 1 keer per half jaar op mogen, geven we als leraar aan of je op mag. Deze 3 waren er klaar voor en hadden een goede presentatie neergezet. Het was voor de examen-commissie best lastig, want Siyan deed als junior mee aan dit examen en dat was best uitzonderlijk. Meestal zitten ze dan al bij de senioren als ze op gaan voor de blauwe band. Dus hoe beoordeel je dan de kandidaat. Als junior of toch als senior. Je moet namelijk best veel dingen weten en goed kunnen uitvoeren. Ze kunnen met recht zeggen dat ze de band verdiend hebben en niet gekregen. Ze kennen niet alleen de stof, maar weten het ook uit te leggen en toe te passen.
Een beter compliment kun je niet krijgen.

Sifu René Hegeraat 3e Dan Shaolin Kempo Hsinshih