Ouder meedoendag

Donderdag 12 december hebben we voor het eerst een ouder meedoendag gehad bij de junioren en ik ben zeer blij verrast dat er zoveel animo voor was. Het was heel mooi om te zien hoe de wisselwerking tussen ouder en kind tijdens deze les was.
Was helemaal trots toen de leerlingen het goed voor elkaar kregen de kumite’s uit te leggen aan hun ouders, ook de leerlingen met de witte band, die nog altijd in ontwikkeling zijn met deze stof, lukte het behoorlijk goed.
Ook waardeer ik jullie inzet en enthousiasme waarmee jullie de les meegedaan hebben.
Bedankt daarvoor!

Sifu Remco Mulder

Kerstvakantie

Het einde van het jaar komt alweer in zicht. De laatste les op de donderdagavond is op 19 december en we starten weer op 9 januari.

Namens de Sifu’s en Sempai’s, iedereen fijne feestdagen toegewenst en een goed uiteinde!

Ongelofelijk resultaat NK Kempo Fighting 24-11-19

Elk jaar denk je nu zullen we de top wel bereikt hebben en dat moeten we vooral koesteren. Hoe verrassend is dan het uiteindelijke resultaat met veel debutanten.
Daarnaast hebben we bij de gevestigde orde wat aanpassingen gedaan wat ook een goed resultaat heeft opgeleverd.

Bij Rik van Dijk (20) hadden we de strategie aangepast en dat had gelijk het gewenste resultaat namelijk de 1e plaats. Voor Steven Harting (19) gaat het al jaren goed (hij weet wat hij moet doen). Zijn zus Julia was mee en had zich als coach opgeworpen om haar broer te coachen. Dat pakte ook goed uit met de 1e plaats. Siyan Gubbels (13) draaide zijn wedstrijden goed. Vooral in de aanval gaan (zoals ik dat graag zie) en de wedstrijd naar zijn hand zetten. De pech was dat een blessure ging opspelen waardoor de finalepartij niet gedraaid kon worden, hierdoor was hij 2e geworden. In goed overleg met Siyan en de EHBO hadden we besloten dat het niet waard was om misschien een gebroken teen op te lopen. Geert Cornelissen (55 en kempoka van het eerste uur) draaide zijn eerste partij, zoals samen was afgesproken, en wist daarmee de wedstrijdoverwinning naar zich toe te trekken. De finalepartij was een brug te ver, maar zijn 2e plaats dik verdiend.

Lisa Schmitz (9) was 1 van de debutanten. We geven bij de debutanten aan gewoon maar mee te draaien en het eerst maar eens te proeven hoe het eraan toe gaat om zo’n groot toernooi. Zijn toch een hoop vreemde gezichten. In het begin was het even wennen, maar uiteindelijk ging ze zich meer op haar gemak voelen. Een zeer mooie prestatie dat je de eerste keer dan op de 3e plaats eindigt. Ook voor Koen Hermanussen (13) was het de eerste keer en die zocht meteen de aanval. Bij de eerste partij en de kwartfinale liep dat heel goed af, waardoor ook hij de 3e plaats wist te bemachtigen. Indy Cornelissen (19 en die in dezelfde poule als Rik zat) ging in de aanval en wist hiermee de 3e plaats af te dwingen, ook een heel mooi resultaat. Je ziet dat Indy steeds beter gaat draaien op zo’n groot toernooi. Kris Janssen (14) en Silvan Jaakke (11) wisten als debutant de eerste partij naar hun hand te zetten, heel knap voor de eerste keer. In de kwartfinale was de tegenstander net iets beter, Silvan moest i.v.m. een blessure opgeven waardoor ze beiden op de 4e plaats eindigde. Tygo Hendriks (12) had goed laten zien wat hij kon, maar viel helaas buiten een podiumplaats. Heel goed wat de debutanten hebben laten zien!

Zo zie je maar dat kempo een sport is voor alle leeftijden.
Meer foto’s vind je bij Foto/Film en dan NK/WK.

Samen met de coaches Remco Mulder, Willem van Summeren, Geert en Bianca van den Dikkenberg (2e lijns ondersteuning) hebben we een goed resultaat neergezet.
Dit was de eerste keer dat de junioren-afdeling was vertegenwoordigd en dat heeft goed uitgepakt.
Dit geeft een mooi vooruitzicht voor de toekomst!

Sifu René Hegeraat
3e DAN Shaolin Kempo Grave

Bruin 2 (1e kyu)

Afgelopen donderdag 04-07-2019 was de laatste les voor de zomerstop. Zoals gewoonlijk stoppen we dan iets eerder om even samen met elkaar nog wat te drinken ter afsluiting. Voordat het zover was hield Sifu René Hegeraat nog een korte toespraak over hoe goed Rein van Zoggel de WK had verzorgd ivm de afwezigheid van de Sifu. Bas en Willem van Summeren hadden 2 weken terug geheel zelfstandig een geslaagd clubkampioenschap georganiseerd. Dit naast tal van andere dingen te hebben laten zien in voorgaande lessen was voor beide Sifu’s (incl. Remco Mulder) een goede reden om de 1 kyu toe te kennen. De heren hebben deze dik verdiend en nu op naar de meestergraad!

Clubkampioenschap Shaolin Kempo Grave groot succes.

Zaterdag 22 juni hebben de clubkampioenschappen plaatsgevonden in het Dorpshuus. Dit werd door de bruine banders Bas en Willem van Summeren georganiseerd. Het was namelijk een opdracht in het kader van het toewerken naar de DAN-graad.
We begonnen met de junioren, waarvoor het de eerste keer was dat ze meededen. Daarbij was het best lastig, omdat er nogal een verschil van leeftijd en lengte was, maar er werd met veel respect met elkaar de wedstrijd aangegaan. De leiding heeft hele mooie dingen gezien bij de jeugd wat veel kan betekenen als ze daarmee door gaan. We gaan kijken of er extra op getraind kan worden (kijkende naar de NK in het najaar).
De senioren die in de middag aan de bak kwamen daar was het ook heel spannend. Bijna alle partijen gingen gelijk op. Het viel ook niet mee met een temperatuur van 25 graden.

Bij de junioren had Kris Janssen de eerste plaats behaald en bij de senioren Rik van Dijk.
We kunnen terugkijken op een geslaagd toernooi!
De foto’s van de jeugd staan onder Foto/Film bij Foto’s Junioren.

Dank aan de dames van Bas en Willem voor het bijhouden van de tellingen en tijd.

 

 

 

 

Sportclub van het jaar 1e in Grave

Shaolin Kempo Grave heeft meegedaan aan de verkiezing ‘Club van het jaar’.
Daarbij zijn we binnen Gemeente Grave als eerste geeïndigd en daarvoor ontvangen we een plaquette. Bij Provincie Noord Brabant zijn we van de 150 deelnemers als 9de geeïndigd, waarbij er clubs van 2000 leden zaten.

Iedereen hartelijk bedankt voor het stemmen!

We zijn er heel blij mee.

 

 

 

Uitslag Wereldkampioenschappen 2019

Vandaag 26-04-2019 hebben de kempoka’s uit Grave weer meegedaan aan de WKC.
Daarbij hebben ze goede resultaten behaald.

Kylian Janssen eindigde als 4e dus net geen podiumplaats. Het was zijn eerste keer dus heeft wel ervaring op kunnen doen op zo’n groot toernooi.
Voor Siyan was het ook de eerste keer en kon na verlenging tegen een Argentijn door en moest zijn meerdere erkennen tegen een Spanjaard. Hij werd uiteindelijk 2e. Een dik verdiende plaats!
Carmen die voor het 2e jaar mee deed had haar eerste partij gewonnen met 5-0. Door een blessure aan de knie was de 2e tegenstander te sterk, waardoor ze genoegen moest nemen met de 2e plaats.
Rein van Zoggel (die ook als coach heeft meegedraaid) draaide zijn partijen goed. De eerste partij kwam hij op voorsprong en gaf dat niet meer weg.
De finale partij ging elke keer gelijk op: dan scoorde Rein dan weer de tegenstander. Het ging gelijk op. Tegenstander was echter slim om in de laatste seconden nog te scoren waardoor Rein 2e werd.
Van de 4 deelnemers 3 2e plaatsen is natuurlijk heel bijzonder.
Ze hebben er allemaal hard voor gewerkt. Dit smaakt naar meer!
21 februari examen junioren

Afgelopen donderdag was er weer een junioren examen. Dit keer ging het alleen om examens voor de gele band. Rick van Etteger, Tygo Hendriks, Kris Janssen, Jermaine Kuijpers en Fahed Mawazini werden getoetst op hun kennis en vaardigheden o.l.v. Sifu Remco Mulder. Allen bleken hier genoeg over te beschikken om in aanmerking te komen voor de gele band. De Sifu gaf aan de gehele groep complimenten over de kennis van het rode boekje. Voor de junioren is het namelijk geen verplichting dit te kennen, maar je kunt er wel pluspunten mee behalen. Alle kandidaten gefeliciteerd met het behalen van dit mooie resultaat en op naar de oranje band!