Yes, we mogen eindelijk weer!

A.s. donderdag 20 januari mogen we eindelijk weer de zaal in om samen te sporten. Alleen mag er geen publiek aanwezig zijn, maar dat zal voor de deelnemers zelf niet zo erg zijn. Verder kunnen ze weer lekker met elkaar sporten.

Voor de senioren geld dat ze een geldig QR-code moeten kunnen laten zien en in de kleedkamer is een mondkapje verplicht. Daar kunnen we wel mee leven.

We hebben er zin in!

NK E-Kempo Geert Cornelissen 3e plaats!

Doordat er op korte termijn geen groot toernooi meer kon worden georganiseerd was er dit jaar weer een NK E-Kempo. Dit is een toernooi waarbij je een filmpje mag insturen wat beoordeeld wordt door leraren van de Kempo Associatie Nederland. Daarbij zijn er diverse disciplines waaronder een kata met een wapen. Namens Shaolin Kempo Grave nam Geert Cornelissen deel met een kata met een bo (lange stok). Daarbij heeft Geert de 3e plaats behaald. Een zeer goede prestatie, zeker ook omdat de nummers 1 en 2 Dan-Graadhouders waren.  Een mooie prestatie, Geert! Certificaat NK E-Kempo 2021 Wapenkata Geert Cornelissen SKG

Ervaring van een paar senioren over de kempo.

Waarom ik bij de senioren train.
Kempo is persoonlijk voor mij altijd een vorm van ontspanning geweest waarin je op je eigen tempo jezelf kan ontwikkelen. Kempo bij de senioren is een prettige volwassen omgeving waarin je jezelf kan trainen en verbeteren.

Door het verschil van niveau en stijl in de groep kan je je ophalen aan je mede sportgenoten waardoor het altijd uitdagend blijft. Bij de senioren trainen daagt mij goed lichamelijk uit waardoor wekelijks iedere training zijn doel bereikt. 

Ik ben begonnen met Kempo toen ik 8 jaar oud was en ik doe dit nu al 13 jaar. Ik ben begonnen om meer zelfvertrouwen te krijgen en het heeft me in de loop der jaren zeker geholpen om dit te verbeteren. Het is ook een goede manier om met stress om te gaan en je doet even wat anders dan studeren of werken.
Als vechtsport kent het ook verschillende onderdelen, zoals het trainen op techniek, voor de volgende band of voor een wedstrijd.
Trainingen zijn daardoor gevarieerd en het blijft daardoor ook leuk om te doen.

Nieuwsgierig, kom gerust vrijblijvend eens kijken in het Dorpshuus of nog beter train gratis een paar keer mee. 

Sportclub Gemeente Grave 2021!

Shaolin Kempo Grave is voor de 2e keer sportclub van Gemeente Grave geworden.

Een prachtig resultaat in deze tijd met Corona. Het ledenaantal is nagenoeg gelijk gebleven waar andere sportclubs met grote opzeggingen te maken hebben gehad. We zijn in de Corona-tijd naar buiten gegaan om op een of andere manier toch in beweging te blijven. Dit was niet altijd even makkelijk (kuilen in de grond e.d.), maar we bleven er plezier in houden. Daarnaast is contact houden met de leden heel belangrijk geweest. De leden zagen ook dat we er alles aan deden om toch zo goed mogelijk door te kunnen gaan. Dank voor het stemmen!

Uitreiken diploma’s geel en blauw

Diploma’s examens Kempo van 10 december 2020 uitgereikt

Afgelopen donderdag 20-05 zijn de diploma’s uitgereikt aan de oudere kempoka’s die 10 december 2020 hun examen hadden gedaan. Normaal wordt dit nog tijdens de les gedaan, maar omdat bij de junioren ook al examens waren geweest was het behoorlijk uitgelopen. Toen wisten we nog niet dat we voorlopig niet terug de zaal in konden. Hadden dat voor deze groep de week erop willen doen. Omdat we eindelijk weer de zaal in konden – na maanden van buiten trainen – konden we de uitgifte van de dipoma’s en banden weer organiseren.

Voor de gele band waren Tom Koning en Sil Mous opgegaan. De eerste band na wit waarmee je begint. Het zag er goed uit. Waren wat kleine schoonheidsfoutjes, maar dat mag ook nog wel bij de gele band. Voor Siyan Gubbels, Rik van Dijk en Steven Harting was het een nieuwe mijlpaal die ze behaald hadden met de blauwe band. Onze insteek is dat je alleen op examen kunt indien je er ook echt klaar voor bent. Anders dan sommige andere scholen, waar ze 1 keer per half jaar op mogen, geven we als leraar aan of je op mag. Deze 3 waren er klaar voor en hadden een goede presentatie neergezet. Het was voor de examen-commissie best lastig, want Siyan deed als junior mee aan dit examen en dat was best uitzonderlijk. Meestal zitten ze dan al bij de senioren als ze op gaan voor de blauwe band. Dus hoe beoordeel je dan de kandidaat. Als junior of toch als senior. Je moet namelijk best veel dingen weten en goed kunnen uitvoeren. Ze kunnen met recht zeggen dat ze de band verdiend hebben en niet gekregen. Ze kennen niet alleen de stof, maar weten het ook uit te leggen en toe te passen.
Een beter compliment kun je niet krijgen.

Sifu René Hegeraat 3e Dan Shaolin Kempo Hsinshih

Examens 10 december junioren en senioren

Net voor de lockdown waren we nog in de gelegenheid om examens af te nemen. Bij de junioren konden we dit op de normale manier doen incl. sparren. Daarbij zijn er een aantal voor de gele, een aantal voor de oranje band en 3 voor de slip opgegaan. De examencommissie (o.l.v. Sifu Remco Mulder) had dit goed ingeschat waardoor allen geslaagd zijn waarvoor ze op gingen.

Bij de senioren hebben we dit ‘droog” op minimaal 1,5 meter afstand moeten doen. Niet sparren en kumite’s met tegenstanders op afstand. Gelukkig waren de kempoka’s al langer hiermee bezig geweest, dus we hadden dit eerder al goed gezien. We vonden dat het voor de ontwikkeling beter was om dit toch door te zetten. Bij de senioren gingen Tom en Sil op voor geel en Rik en Siyan voor blauw. Dit zag er allemaal goed uit, zodat ook zij geslaagd waren. De examencommissie (o.l.v. Sifu René Hegeraat) was zeer tevreden.
Hopen dat we na 19 januari weer snel op een normale manier kunnen sporten, want sparren hoort echt bij onze stijl!

 

Geslaagde gele band examen

Afgelopen donderdag 10 september had Lisa Schmitz (10 jaar) haar eerste examen. Ze had tijdens de Coronatijd buiten doorgetraind en was inmiddels zover dat we vrij snel na de zomerstop het examen konden afnemen. Sifu Mulder (tevens voorzitter van de examencommissie) vuurde de ene naar de andere theorievraag op haar af en Lisa wist ze goed te beantwoorden. Dit terwijl het geen exameneis is voor de junioren. Je kunt er wel pluspunten mee verdienen mocht je op andere vlakken het minder doen, maar dit was hier helemaal niet nodig. De technieken voerde ze netjes uit en tijdens het sparren moest ze soms tegen jongens die een kop groter waren. Soms kreeg ze wel eens een tik, maar dat weerhield haar niet om ook bij de andere te scoren.

De gehele examencommissie (naast Sifu Mulder) Sifu Hegeraat en Sempai W. van Summeren was zeer tevreden over het behaalde resultaat. Op naar oranje! 

 

   

BBQ en zomervakantie

Zoals gewoonlijk sluiten we het seizoen af met een BBQ voor de senioren. Deze was goed bezocht en het was weer voortreffelijk geregeld door Geert en Rozalien.

Na de zomerstop gaan we op 24 augustus weer beginnen in de zaal.
Als het goed is zijn dan alle verbouwwerkzaamheden voorbij en kunnen we weer als vanouds trainen in de zaal in het Dorpshuus.

We hebben er (nu al) zin in om weer normaal te trainen in de zaal.
Iedereen een fijne vakantie, rust goed uit en let op elkaar!

Ush! Sifu’s René Hegeraat en Remco Mulder