Examen 6e Kyu (oranje band) 07-07-2022

Vanavond waren er drie kandidaten (Tom Koning, Sil Mous en Koen Hermanussen) bij de senioren die er klaar voor waren om op te gaan voor hun oranje band. Na de groet werd er begonnen met het toetsen van de benamingen. Alle instructies worden namelijk gegeven met de Japanse benamingen. Vervolgens werd er gevraagd een aantal technieken voor te doen.

Aansluitend werd gekeken naar de verschillende patronen die de kempoka’s voor hun band dienen te kennen. Dit zijn tactische lopen tegen 1 of meerder tegenstanders en driehoekspel (hoe stap je uit en kom je terug met een aanval). Daarna kwamen de kumite’s aan de beurt. Een opeenvolging van vaste bepaalde technieken met een aanvaller en verdediger.

Als laatste kwamen de Sao-Fot (handspellen) aan de orde. 1. hoe stop je een aanval, 2. hoe breng je de tegenstander uit balans en 3. hoe schakel je de persoon uit. De kandidaten moeten hier zelf 5 vormen voor bedenken en uitwerken. 

De sparring is ook een belangrijk onderdeel waarbij we (in dit geval) gekozen hadden voor 3 vrije partijen waarbij je allebei mag aanvallen. 1 partij waarbij de examenkandidaat alleen mag verdedigen en 1 partij waarbij die 2 tegenstanders heeft. Dit alles gebeurd op semi-contact basis. Je mag elkaar raken, maar niet doorslaan. De stoot/trap moet een terugtrekkende beweging hebben.

Dit alles was tot tevredenheid van de examencommisie (Sifu Remco Mulder, Sempai’s Willem en Bas van  Summeren) o.l.v. voorzitter Sifu René Hegeraat naar tevredenheid uitgevoerd.

 

De oranje band met diploma kon uitgereikt worden aan Tom, Sil en Koen.
Gefeliciteerd met dit behaalde resultaat!